machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Vineri, 06 Iunie 2014

Antal Arpad (UDMR): “Consilierii maghiari vorbesc în limba lor maternă pentru că legea le dă acest drept”

antal_arpad.jpgPrimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR) consideră nejustificată reacţia liderului PSD Covasna, Horia Grama, faţă de decizia consilierilor de etnie maghiară din municipiu de a se exprima în limba lor maternă în cadrul şedinţelor, subliniind că acest drept le este conferit prin lege.
Antal Arpad a declarat joi că, potrivit Legii administraţiei publice locale, consilierii locali aparţinând minorităţilor naţionale îşi pot folosi limba maternă în şedinţe, dacă în localitate ponderea minorităţii depăşeşte 20% din populaţie, iar primarul are obligaţia de a asigura traducerea în limba română.

Luni, 26 Mai 2014

Monica Macovei, cel mai vizibil candidat la europarlamentare în mediul online

mediatrust_logo.jpgConform unei analize mediaTRUST realizată îm perioada 25 aprilie - 24 mai cu privire la vizibilitatea în online a candidaţilor la europarlamentare, Monica Macovei, membru PDL, ocupă primul loc în topul vizibilităţii europarlamentarilor cu 1.488 de articole înregistrate în online, pe parcursul campaniei electorale.
Următoarele poziţii în top sunt ocupate de preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, cu 1.466 de articole înregistrate respectiv Dan Diaconescu, fondatorul partidului PPDD, cu 1.292 de articole.

Joi, 22 Mai 2014

Spotul electoral "USL trăiește" nu respectă principiul informării corecte

cna_89.jpgMembrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis joi că spotul electoral "USL trăiește" încalcă legislația audiovizualului din punct de vedere al informării corecte.
Narcisa Iorga, membru CNA, a propus ca Decizia de intrare în legalitate votată de Consiliu cu șase voturi pentru și trei împotrivă să fie aplicată de radiodifuzori începând chiar din această zi.


Marti, 20 Mai 2014

52% dintre românii cu drept de vot se declară interesați și foarte interesați de alegerile europarlamentare de duminică

vot2.jpgMai mult de jumătate dintre românii cu drept de vot se declară interesați de alegerile pentru Parlamentul European și mai puțin de o treime sunt hotărâți să meargă la vot duminică, 25 mai, potrivit unui sondaj realizat de CURS și Avangarde pentru Televiziunea Română.
Potrivit cercetării, 52% dintre românii cu drept de vot se declară interesați și foarte interesați de alegerile europarlamentare de duminică. Numai 28% au însă o opinie și sunt deciși să meargă la vot. Dintre aceștia, 44% ar vota cu Alianța PSD-UNPR-PC. PNL ar obține 17% din voturi, PDL 14%, PMP 8% și UDMR 6%.

Luni, 19 Mai 2014

Majoritatea românilor se consideră neinformați cu privire la activitatea PE și a europarlamentarilor români

inscop_2.jpg69% dintre români se consideră mai degrabă neinformați cu privire la activitatea Parlamentului European, iar 68,4% - în ceea ce privește activitatea europarlamentarilor români, se arată într-un sondaj INSCOP Research realizat la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 1-7 mai.
De cealaltă parte, 26,9% dintre cei intervievați se consideră mai degrabă informați în privința activității europarlamentarilor români și 26%, în cazul activității Parlamentului European. În ceea ce privește Consiliul European, 23,4% se consideră informați, iar 70,5% mai degrabă neinformați, în timp ce 22% s-au declarat mai degrabă informați în legătură cu activitatea Comisiei Europene, iar 72,3%, mai degrabă neinformați.

Vineri, 09 Mai 2014

Ponta a adresat o invitație utilizatorilor paginii sale de Facebook pentru a-i deveni consilieri online

ponta_facebook.jpgPremierul Victor Ponta a lansat vineri o aplicație online propusă celor care-i accesează pagina de Facebook și a anunțat că aceia care se vor dovedi cât mai activi în a-i accesa pagina au șansa de a-i deveni consilieri.
"Lansăm astăzi o aplicație destinată vouă, celor peste 350.000 de prieteni de pe Facebook, prin care vă invităm să ne consiliați pe temele de interes aflate pe agenda publică, pe deciziile și politicile guvernamentale. Ne-am bazat și vom ține în continuare cont de opinia voastră, a tuturor prietenilor de pe Facebook! Tocmai de aceea, vă invităm să accesați aplicația și să intrați în această competiție, în urma căreia cei mai activi utilizatori vor deveni consilierii online ai premierului României!


Miercuri, 07 Mai 2014

Aplicaţie on-line pentru alegătorii care vor să-şi definească opţiunile de vot pentru PE

eurovox.jpgUn grup de cercetători clujeni de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării au lansat oficial, marţi, aplicaţia 'Euvox 2014', care funcţionează în toate ţările Uniunii Europene şi este disponibilă şi în limba română, fiind destinată alegătorilor care vor să afle mai multe despre programele partidelor pentru alegerile din 25 mai.
Aplicaţia conţine o serie de întrebări care se referă la anumite teme europene, dar şi câteva întrebări specifice realităţilor româneşti, care au fost formulate de către grupul de cercetători clujeni.

Luni, 28 Aprilie 2014

Canalul TVR 1 alocă 845 de minute campaniei pentru alegerile europarlamentare

tvr_10.jpgCampania electorală privind candidaţii în alegerile pentru Parlamentul European, desfăşurate în data de 25 mai, va fi reflectată în emisiuni difuzate de canalul TVR 1 şi de Studiourile teritoriale, se arată într-un comunicat.
Canalul TVR 1 difuzează zece emisiuni de dezbateri şi 13 emisiuni de promovare, în total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare.

Marti, 08 Aprilie 2014

CNA a adoptat regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei pentru alegerile parlamentare parțiale

cna_89.jpgMembrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au adoptat în ședința de marți o decizie privind principii și reguli de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare parțiale.
Potrivit deciziei, campania electorală pe posturile de radio și televiziune începe cu 15 zile înainte de ziua votării și se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării.

focality

Luni, 07 Aprilie 2014

Liviu Dragnea: "Vom folosi metoda sms-ul la alegerile din 25 mai"

dragnea_liviu.jpgPSD va folosi metoda sms-ul la alegerile din 25 mai, fiind "nu doar dreptul, ci și obligația partidelor politice" să facă numărători paralele, a declarat sâmbătă, la Poiana Brașov, vicepremierul Liviu Dragnea, șef al campaniei social-democraților la alegerile europarlamentare.
"Este important ca la aceste alegeri să ne organizăm din toate punctele de vedere. Vom folosi și la aceste alegeri - o spun în fața presei - sistemul de comunicare prin sms. El a fost folosit și la alegerile locale și la referendum și la alegerile generale. La referendum au apărut probleme, dar la celelalte alegeri, unde nu se băteam direct cu prietenul nostru, nu au fost probleme. Este un sistem modern de comunicare, toate partidele au dreptul și chiar și obligația să facă numărătoarea paralelă și să transmită rezultatele din fiecare secție de vot la sediul central al partidului și acest lucru îl vom face și noi. Că transmisia se face prin sms, telefon, mail sau porumbei călători contează mai puțin", a afirmat Dragnea, președinte executiv al PSD.Pagina 1 / 16  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter