machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Luni, 21 Iulie 2014

Cea mai bună carte de afaceri a anului 2013 a apărut la Publica: "Jeff Bezos și epoca Amazon"

amazon.jpgAmazon este compania care a schimbat și mai apoi a impus regulile comerțului online. Jeff Bezos este mintea din spatele acestei construcții și omul a cărui viziune a transformat un simplu site cu vânzare de cărți într-un gigant online care astăzi vinde produse în valoare de 61 de miliarde USD.
Aflați din ”Jeff Bezos și epoca Amazon” povestea din spatele unuia dintre cele mai mari succese antreprenoriale. Este povestea unui copil talentat care a ajuns un director executiv extraordinar de motivat şi de adaptabil şi despre felul în care el, familia şi colegii săi au pariat masiv pe o reţea revoluţionară numită internet şi pe viziunea grandioasă a unui singur magazin care vinde de toate.

Vineri, 27 Iunie 2014

Cofondatorul Twitter te învață cum să-ți folosești potențialul creativ în “Ce mi-a șoptit o vrăbiuță”, cea mai nouă apariție la Editura Publica

ce_mi_a_soptit.jpgPlecând de la titlul de “Tocilar al anului”, conferit de revista GQ, şi ajungând unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, conform revistei Time, Biz Stone înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Dar toţi îl cunosc drept cofondatorul creativ, efervescent, amuzant, cuceritor de optimist şi remarcabil de perspicace al Twitterului - platforma de social media care a schimbat de una singură modul în care funcţionează lumea contemporană. În această carte, Biz vorbeşte despre eşec, importanţa vulnerabilităţii, ambiţie şi cultură organizaţională.

”Ce mi-a șoptit o vrăbiuță” este o poveste emoționantă de viaţă, amuzantă şi edificatoare deopotrivă, în care Biz se destăinuie până la capăt, oferindu-i cititorului darul perspectivei atunci când vine vorba de asumarea riscurilor, schimbarea vieţii personale şi schimbarea lumii.

Miercuri, 04 Iunie 2014

Brumaru, Vosganian, Bănulescu și Hausvater, printre nominalizații la Premiile USR

brumaru_5.jpgEmil Brumaru, Varujan Vosganian, Daniel Bănulescu și Alexandru Hausvater se numără printre nominalizații la Premiile Uniunii Scriitorilor din România (USR) pe anul 2013, care vor fi decernate lunea viitoare.
Potrivit site-ului USR, juriul pentru decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2013, alcătuit din: Mircea Mihăieș (președinte), Livius Ciocârlie, Gabriel Coșoveanu, Dan Cristea, Daniel Cristea Enache, Ioan Holban, Nicolae Oprea a stabilit mai multe nominalizări.


Marti, 03 Iunie 2014

Prima participare a României la BookExpo America a fost un succes

romania_bookexpo.jpgParticiparea României, în premieră, la BookExpo America (BEA), cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, desfășurat în perioada 28 - 31 mai, la New York, a fost o adevărată reușită, potrivit ICR New York.
Urmare a numeroaselor contacte stabilite cu prilejul târgului - cu traducători, scriitori, agenți literari, edituri și difuzori de carte, care au vizitat standul României sau au asistat la conferințele invitaților speciali ai României pe scena Global Market - rezultatele participării la BookExpo America urmează să fie concretizate prin proiecte și contracte care să promoveze pe piața nord-americană creația literară a autorilor români, atât a celor din România, cât și a scriitorilor din diaspora românească din SUA. Pe lângă beletristică - poezie sau proză-, vor fi promovate cărțile și albumele de specialitate, din domeniul artei, istoriei, arhitecturii, culturii și civilizației, care au fost masiv reprezentate la standul României de la BEA.

Luni, 02 Iunie 2014

Grigore Arsene: “Bookfest, corespondentul în literatură al Festivalului Enescu, al TIFF şi al Festivalului de Teatru de la Sibiu”

arsene_bookfest2014.jpgCea de-a IX-a ediţie a Bookfest, desfăşurată între 28 mai şi 1 iunie, şi-a închis, duminică, porţile, la Romexpo, fiind caracterizată de organizatori ca aflându-se pe trendul ascendent al acestui salon internaţional de carte.
"Este o ediţie pe trendul ascendent al Salonului Internaţional de Carte de a deveni un eveniment important alături de celelalte evenimente pe care le are România în teatru, film şi în muzică, corespondentul în literatură al Festivalului Enescu, al TIFF şi al Festivalului de Teatru de la Sibiu", a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER).

Luni, 02 Iunie 2014

O carte despre Putin, interzisă în Rusia, lansată sâmbătă la Bookfest

putin-biografia-interzisa.jpgVolumul "Putin. O biografie interzisă", semnat de celebrul analist politic Stanislav Belkovski, a fost lansat sâmbătă la standul Editurii Corint de la Salonul Internaţional de Carte "Bookfest".
"Cartea e una care se citeşte pe nerăsuflate, fiind scrisă de un autor foarte interesant şi suspect în acelaşi timp, un tehnolog politic contemporan din Rusia. Omul este cultivat, are şi informaţii de detaliu, de dosare, cum se spune, dar are şi interpretări mari, care ţin de caracterologie, psihanaliză, psihologie abisală", spus scriitorul şi publicistul Emil Hurezeanu, cu ocazia lansării.
El a afirmat că biografia lui Putin, scrisă în limba rusă de Stanislav Belkovski şi care a apărut pentru prima dată în limba germană, în decembrie anul trecut, la Munchen, la Editura Linia Roşie, este una scandaloasă pentru standardele Rusiei de azi.


Luni, 02 Iunie 2014

Volumul "Primul Război Mondial", de Lucian Boia, lansat duminică, de Humanitas, la Bookfest

boia_lucian_2.jpgO întâlnire cu istoricul Lucian Boia şi filosoful Gabriel Liiceanu prilejuită de lansarea volumului "Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări" a avut loc, duminică, la standul Humanitas, din cadrul Salonului Internaţional de Carte "Bookfest".
"O istorie fără Primul Război Mondial rămâne posibilă, măcar în planul strict al imaginarului. O istorie cu adevărat fabuloasă, fiindcă fără Primul Război Mondial nu s-ar fi petrecut o mulţime de evoluţii ulterioare. Lumea de azi ar arăta altfel. Desigur, singura istorie e cea care s-a petrecut: cu Primul Război Mondial la locul lui. Însă discuţia asupra alternativei nu e lipsită de interes în planul teoretic al istoriei: ne îndeamnă spre luarea în considerare a unui mecanism cauzal mai complex şi mai subtil, mai puţin tiranic şi mai puţin previzibil decât schema explicativă cu care s-au obişnuit istoricii", consideră Boia.

Vineri, 30 Mai 2014

Ciorbea, Hurezeanu și Săftoiu, la lansarea volumului "Răzbunarea geografiei" de Robert D. Kaplan

razbunarea_geografiei.jpgScriitorul și publicistul Emil Hurezeanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, profesorul Paul Dobrescu și scriitorul și gazetarul Bedros Horasangian se numără printre participanții la prezentarea, sâmbătă, la standul Editurii Litera de la Bookfest, a volumului "Răzbunarea geografiei" de Robert D. Kaplan.
La lansarea cărții sale, pe 15 mai, la Sala Gafencu a MAE, la care au participat, printre alții, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, și senatorul PSD, Mircea Geoană, Robert Kaplan a afirmat că "provocarea strategică pentru România și vecinii săi este să se protejeze nu împotriva unei acțiuni imediate a Rusiei, ci împotriva unei acțiuni subversive lente în următorii cinci ani".

Miercuri, 28 Mai 2014

Volume de Emil Brumaru şi Varujan Vosganian, nominalizate la premiile Uniunii Scriitorilor pe 2013

rezervatia_ingeri.jpg"Rezervaţia de îngeri", de Emil Brumaru, "Jocul celor o sută de frunze", de Varujan Vosganian, "Amazoanele", de Adriana Babeţi, şi "Asul de pică: Ştefan Aug. Doinaş", de George Neagoe, se numără printre volumele nominalizate la premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2013.

focality

Miercuri, 28 Mai 2014

Femeile cu studii superioare, cele mai fidele cumpărătoare de carte din România

femei_carte.jpgAproape o treime dintre românii cumpărători de carte au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, majoritatea fiind femei cu studii superioare, relevă un studiu de specialitate întocmit de okian.ro, una dintre cele mai mari librării online de carte în limba engleză din România.
Conform sursei citate, din totalul celor care cumpără cărți, 30% fac parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani, au studii superioare, venituri peste medie și sunt, în marea lor majoritate, femei. De altfel, acestea sunt dispuse să cheltuie circa 100 de lei pe titlurile preferate.Pagina 1 / 32  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter