machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   News / Joi, 28 August 2014

CERT-RO anunță finalizarea setului de propuneri de politici publice, acte normative și proceduri în vederea prevenirii și combaterii criminalității informatice în cadrul proiectului “Sistemul național de combatere a criminalității informatice CyberCrime”

cyber_crime1.jpgCentrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO a urmărit ca prin implementarea proiectului “Sistemul național de combatere a criminalității informatice Cyber Crime”, Cod SMIS 37595, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013 să realizeze un cadru de lucru adecvat, în vederea creșterii capacității de formulare a politicilor publice și de realizare a unei mai bune reglementări și planificări strategice, prin consolidarea parteneriatelor atât la nivel inter-instituțional, cât și între instituțiile publice și reprezentanții altor domenii, interesați în combaterea criminalității informatice.

În cadrul proiectului, experți tehnici și experți în legislație și politici publice au derulat activități de analiză, documentare, suport, care s-au concretizat într-un set de propuneri de politici publice, acte normative și proceduri în vederea prevenirii și combaterii criminalității informatice.

Documentele menționate au fost supuse consultării publice în perioada mai - august 2014 în cadrul a zece întâlniri cu mediul public, privat, educațional, precum și cu reprezentanți din mediul decizional. Comentariile și observațiile formulate au fost analizate de către echipele de experți desemnate în cadrul proiectului, iar la data de 28 august 2014 a fost elaborată forma finală a setului de propuneri de politici publice, acte normative și proceduri în vederea prevenirii și combaterii criminalității informatice. Documentele urmează a fi înaintate Guvernului spre aprobare și asumare, prin Ministerul pentru Societatea Informațională.

Proiectul “Sistemul național de combatere a criminalității informatice Cyber Crime”cod SMIS 37595, implementat de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO, este finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, Axa prioritară 1 - Îmbunătățiri de structură și proces a managementului ciclului de politici publice, Domeniul major de intervenţie - 1.1. Îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ. Proiectul are o valoare actualizată de 7.675.000 lei, din care 6.523.750 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar 1.151.250 lei reprezintă contribuția beneficiarului. Perioada de implementare este de 30 de luni, proiectul urmând a se finaliza la data de 26.09.2014.

Persoană de contact:
Robert Zamfir, e-mail: robert.zamfir@cert-ro.eu
telefon 031 6202187, fax 031 6202190CITIŢI COMUNICATUL AICI

Alte articole din News 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter