machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Business / Luni, 30 Iunie 2014

Propunerile UEAPME privind dezvoltarea IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în UE în perioada 2014-2016

Uniunea Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a realizat un document referitor la priorităţile pentru IMM-uri şi meşteşugari pentru următorul mandat al Comisiei Europene și Parlamentului European nou ales, care se confruntă cu o situație economică generală foarte dificilă, caracterizată printr-o creștere economică foarte limitată, rate ridicate ale șomajului - mai ales în rândul tinerilor - și restricții bugetare grave din cauza nivelului ridicat al datoriei publice şi private. Chiar dacă actuala abordare politică a manifestat unele îmbunătățiri, acestea nu sunt suficiente pentru a aduce Uniunea Europeană înapoi pe o traiectorie de creștere sustenabilă capabilă să creeze suficiente locuri de muncă pentru a reduce nivelul inacceptabil de mare al șomajului.

Potrivit UEAPME instituțiile europene vor trebui să îmbunătăţească actuala politică strategică cu o agendă ambițioasă de creștere axată pe investiții și crearea de locuri de muncă. Va fi necesară o creștere a competitivității, o îmbunătățire a mediului de afaceri și a reformelor structurale care să permită noi oportunități de afaceri și oferte de locuri de muncă pentru a atrage investiții private și pentru a consolida capacitatea întreprinderilor mici și mijlocii de a investi, de a inova, de a se dezvolta și de a crea locuri de muncă. Revizuirea atât a Strategiei UE 2020 cât și a Small Business Act trebuie să se concentreze asupra acestor aspecte, în scopul de a face economia europeană competitivă, puternică și durabilă.

Prin acest document, UEAPME, asociația europeană care reprezintă IMM-urile și meşteşugarii la nivel european, solicită o nouă abordare strategică pentru politica europeană privind IMM-urilor, cu un accent puternic pe investiții și crearea de locuri de muncă. Sunt prezentate propuneri cuprinzătoare pentru politici concrete, necesare și așteptate de peste 20 de milioane de companii mici și mijlocii din Uniunea Europeană.

Potrivit UEAPME, Uniunea Europeană pare să iasă din cea mai lungă recesiune înregistrată vreodată. Cu toate acestea, acest lucru nu este încă o realitate pentru peste 20 de milioane de IMM-uri din Europa, aşa cum demonstrează ultima analiză realizată privind indexul mediului de afaceri al IMM-urilor în special. Indicatorul de 67,9 este încă sub linia neutră de 70%. Economia Europei nu se va confrunta cu o redresare durabilă fără o redresare economică a IMM-urilor și meşteşugarilor, întrucât aceste milioane de întreprinderi sunt coloana vertebrală a economiei și societății. Prin urmare, Europa are nevoie de o strategie mai ambițioasă de creștere axată pe investiții private și publice.
Principalele politici propuse de UEAPME pentru a permite IMM-urilor să se dezvolte, să creeze locuri de muncă, bunăstare şi stabilittate sunt următoarele:

A. Crearea unui mediu economic și de afaceri de susținere a IMM-urilor
1. Elaborarea unei politici corecte şi complete pentru a genera creștere economică și locuri de muncă și pentru a asigura stabilitatea
2. Consolidarea sectorului industrial în Europa, pentru a creşte competitivitatea
3. Încurajarea creării unei societăţi bazate pe întreprenoriat în Europa
4. Îmbunătățirea cadrului de reglementare pentru IMM-uri și meşteşugari.

B. Facilitarea accesului IMM-urilor la piețe
5. Accesul la piețele interne și externe, bazat pe o concurență corectă
6. Asigurarea unui acces pe piață echilibrat pentru furnizorii locali de servicii, inclusiv micii comercianți cu amănuntul
7. Implicarea IMM-urilor în procesul de standardizare și accesul la standarde.

C. Asigurarea accesului IMM-urilor la mijloacele necesare
8. Accesul la finanțare - banii trebuie să fie canalizaţi în investiţii în economia reală
9. Accesul la sisteme de dezvoltare de competențe și calificări pe o piață a muncii modernizată
10. Politicile privind energia, mediul și climă trebuie să ia în considerare competitivitatea și ar trebui să încurajeze inovarea.

Alte articole din Business 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter