machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Joi, 26 Iunie 2014

Conferință internațională de management, cu tema “Provocări, performanțe si tendințe în managementul organizațiilor pe plan național si internațional”

SAMRO.jpgÎn perioada 22-24 iunie, la complexul Puflene din Murighiol, Tulcea, s-a derulat cea mai importantă conferință internațională de management din România, cu tema “Provocări, performanțe si tendințe în managementul organizațiilor pe plan național si internațional” . Evenimentul a fost organizat de Societatea Academică de Management din România (SAMRO).
La conferința structurată pe 9 secțiuni au participat peste 140 specialisti din 24 de țări. În sedința plenară de deschidere au prezentat două comunicări stiințifice Mariana Gheorghe, CEO Petrom și prof.univ.dr. Hans Pichler, de la Universitatea din Viena.

Tot în cadrul plenarei au avut intervenții prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, Președinte SAMRO, Anca Ionescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, prof.univ.dr. Lars Hulgard, Președintele Asociației europene de întreprinderi sociale, prof.univ.dr. Zia Sardar, Directorul Centrului de Politici din Chicago, prof.univ.dr. Pavel Năstase, Rector ASE și ing. Horia Teordorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea.

Principalele teme dezbătute în cadrul secțiunilor au fost: strategii si politici în societatea bazată pe cunostințe, managementul schimbării si inovării, întreprenoriatul, IMM-urile si întreprinderea socială, managementul informațional si al documentelor, organizația bazată pe cunostințe si capitalul intelectual în organizații, leadership si managementul resurselor umane, dezvoltarea sustenabilă si sustenabilitatea afacerilor, guvernanța si managementul universitar, managementul internațional și diversitatea culturală.Dezbaterea acestor teme a suscitat sute de intervenții ale participanților.

La plenara de închidere a conferinței au fost sintetizate cele mai importante 100 idei privind dezvoltarea managementului în condițiile trecerii la economia inteligentă.

Alte articole din Evenimente 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter