machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Vineri, 06 Iunie 2014

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov, a şasea ediţie, în Cetate

rasnov2014.jpgA şasea ediţie a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, care se va desfăşura în perioada 1-10 august, va avea ca teme "Marele Război", "1989 a fost sau n-a fost" şi "Los Angeles 1984", precizează un comunicat transmis de organizatorii festivalului.
Peste 40 de filme documentare şi de ficţiune, dezbateri cu istorici sau martori ai evenimentelor, discuţii cu actori şi regizori, concerte sau prezentări de carte, sunt câteva dintre activităţile pregătite pentru public la Cetatea Râşnov şi la Cinematograful Amza Pellea, unde se va desfăşura festivalul.

Evenimentul cinematografic de la Râşnov va fi precedat de o expoziţie care va avea loc în centrul Capitalei, între 28 iunie-15 iulie, care va prezenta în imagini unice perioada Primului Război Mondial.

Prin intermediul dezbaterilor şi al proiecţiilor de film, Festivalul de Film Istoric de la Râşnov va analiza cauzele şi consecinţele Primului Război Mondial şi ale Căderii Cortinei de Fier în anul 1989. De asemenea, o serie de întâlniri cu sportivi de marcă ai României vor avea rolul de a îndrepta atenţia asupra Olimpiadei de la Los Angeles din 1984. Evenimentul, un boicot al URSS şi al ţărilor din blocul socialist, s-a concretizat în cea mai mare performanţă a sportului românesc, se mai arată în comunicatul de presă.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov va găzdui şi Şcoala de Vară ASTRA, în cadrul căreia 15 studenţi şi masteranzi pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la toate evenimentele festivalului şi vor beneficia de acoperirea costurilor de masă şi cazare. Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, aceştia trebuie să trimită, până în 30 iunie, CV-ul şi un scurt eseu pe tema: "O zi din viaţa mea în România anului 2014, condusă de Nicolae Ceauşescu".

În deschiderea festivalului, pe 1 august, va concerta trupa românească de alternative rock, Byron, formată din Dan Byron (solist, chitară, flaut, 6fingers( clape), Laszlo Demeter (bass) şi Dan Geogescu (tobe).

Festivalul de Film Istoric este organizat în Cetatea Rşnov şi la Cinematograful Amza Pellea şi este unicul eveniment de profil din sud-estul Europei. Organizatorii festivalului sunt Primăria Râşnov, Institutul European pentru Intinerare Culturale şi Asociaţia Mioritics, se mai precizează în comunicatul de presă. AGERPRES

Alte articole din Evenimente

focality


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter