machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Luni, 02 Iunie 2014

A doua ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Mediu a reunit peste 100 de participanți

mmm_mediu12.jpgPe 2 iunie a avut loc cea de-a doua Conferință Națională de Management Modern în Mediu, organizată de Oameni și Companii. Evenimentul a oferit oportunitatea unui dialog concret şi eficient între reprezentanţii instituţiilor publice, autorităţi şi specialişti din domeniul protejării mediului.
Scopul a fost analiza problemelor existente şi identificarea oportunităţilor pe care le oferă noile reglementări privind mediul înconjurător. Conferința Națională de Management Modern în Mediu a avut loc la Ramada Parc Hotel.

Acest eveniment a reunit peste 100 de persoane, reprezentanţi ai Ministerulul Mediului și Schimbărilor Climatice, Guvernului şi Parlamentului, ai administrației locale, asociațiilor și ONG-urilor pentru protecția mediului, companiilor furnizoare de soluții și echipamente ecologice şi ai companiilor cu activități în domeniul protecției mediului.

Invitaţi la acest eveniment au fost: Mihail Fâcă, Secretar de stat - Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice; Maricel Popa, Secretar de Stat - Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie; Mugur Cozmanciuc, Deputat, Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, Ioan Cristian-Chirteș, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice; Răzvan Popa, Director - Fundaţia ADEPT Transilvania; Adriana Baz, Reprezentant - Autoritatea Natională de Reglementare în Domeniul Energiei; Viorica Baboc, Consilier, Direcţia Generală de Industrie Alimentară - Ministerul Agriculturii; Dr. ing. Dr. ec. Ionuţ Purica, Expert pentru energie şi mediu - Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române; Director Executiv al Centrului de Consultanţă Energetică şi Ambientală.

În cadrul conferinţei Mihail Fâcă a punctat principalele priorităţi legate de legislaţia europeana de mediu, subliniind faptul că acest pachet legislativ este cel mai consistent pachet de legi şi norme europene, dar şi dificil de implementat în timp scurt la nivel naţional. Enumerând problemele la zi, Mihai Fâcă a mai menţionat că anul acesta se decid ţintele europene privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar valoarea de 40% cât se discuta acum ar însemna pentru România costuri de circa 10% din PIB, mai mult decat bugetele sănătăţii sau educaţiei.

Din perspectiva dezvoltării durabile, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a explicat care sunt obiectivele clare: predictibilitatea şi stabilitatea legislativă, eficienţa energetică, dar şi revizuirea strategiei naţionale dedezvoltare durabilă (dat fiind faptul că actuala strategie datează din 2008). Mugur Cozmanciuc a mai punctat provocările care ne asteaptă, dar şi vulnerabilităţile pe care le avem, precum şi care sunt premisele româneşti ale noii startegii energetice.

Alte articole din Evenimente 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter