machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Joi, 05 Iunie 2014

Premiere absolute, lansări şi dezbateri, în Zilele Filmului Românesc la TIFF

tiff2014.jpgFilme aflate la prima întâlnire cu publicul, dezbateri, masterclassuri şi lansări de carte vor anima Zilele Filmului Românesc (ZFR) la TIFF, care încep oficial joi, informează un comunicat transmis de organizatori, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară la Cluj-Napoca, se încheie duminică.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă în premieră absolută trei filme în competiţia ZFR: "Poarta Albă" (regia: Nicolae Mărgineanu), "Cripta" (regia: Corneliu Gheorghiţă) şi documentarul "Un ultim an în 114 minute" (regia: Daniel Djamo). Tot în premieră, dar în afara competiţiei, va rula comedia "America, venim!", debutul lui Răzvan Săvescu. "Quod erat demonstrandum" (regia: Andrei Gruzsniczki), care figurează şi în competiţia internaţională, va avea premiera românească în festival.

Alte trei premiere din secţiunea de scurtmetraje ZFR sunt "Start Anew World" (regia: Luiza Pârvu), "Kowalski" (regia: Andrei Creţulescu) şi "Să mori de dragoste rănită" (regia: Iulia Rugină). Angela Similea, care apare în film, vine cu echipa filmului la TIFF Lounge sâmbătă, de la 17,00. De la Cannes, unde a obţinut Menţiunea specială în Quinzaine des Réalisateurs, ajunge la TIFF şi "Trece şi prin perete", al lui Radu Jude. Documentarul de impact al lui Vlad Petri "Bucureşti, unde eşti?" va rula joi, de la 21,45, în Unirii Open Air, înainte de a intra pe ecrane, din 13 iunie.

În paralel cu proiecţiile şi evenimentele legate de filmul românesc, Debra Winger, distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră, va susţine un masterclass în cadrul Transilvania Talent Lab, joi, de la 17,00, la Napoca 15. Actriţa va introduce proiecţiile speciale ale filmelor "Ofiţer şi gentleman" (joi, Casa de Cultură a Studenţilor, de la 20,30) şi "Cerul ocrotitor" (vineri, 18,30, Casa de Cultură a Studenţilor). Un masterclass va susţine şi cineastul britanic Peter Webber tot joi, de la 12,00, la Napoca 15.

Pe 5 iunie, la 20,00, invitaţii speciali vor vizita Depozitul de Filme din Cluj, un loc abandonat, cu potenţial de spaţiu urban alternativ, pentru care TIFF a iniţiat o campanie de crowdfunding, în cadrul proiectului "Salvaţi Marele Ecran!".

Tot joi, la Cinema Mărăşti, TIFFashion intră în culisele modei. Proiecţia specială a filmului biografic "Yves Saint Laurent" (regia: Jalil Jespert), de la ora 18,00, va fi precedată de două evenimente. La ora 16,00, în foaierul cinematografului va fi prezentată o expoziţie de ţinute de covor roşu create de studenţii de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Iar de la 16,30, stilistul şi jurnalistul de modă Ovidiu Buta va vorbi despre unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie, Yves Saint Laurent, în masterclassul "YSL is dead, long live YSL".

Cinci cărţi despre cinema vor fi lansate la TIFF Lounge, în prezenţa autorilor, în cadrul ZFR: "Romanian New Wave Cinema: An Introduction" de Doru Pop, "O istorie subiectivă a tranziţiei filmice" (volumul al III-lea), a criticului Valerian Sava, "Cinematografiştii" de Bujor T. Rîpeanu şi "Cei de dincolo", un album de benzi desenate de George Drăgan şi Alex Talambă.

La TIFF Lounge, joi, va fi lansat oficial setul de DVD-uri "Radu Gabrea. Biografia unei opere", care cuprinde cele mai recente şapte filme ale cineastului. AGERPRES

Alte articole din Evenimente 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter