machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Tehnologie / Miercuri, 04 Iunie 2014

Numărul utilizatorilor de smartphone la nivel mondial a ajuns la 1,3 miliarde, în patru ani

smartphone_aplicatii.jpgNumărul utilizatorilor de smartphone la nivel mondial a crescut până la 1,3 miliarde, în ultimii patru ani, de la 6% din totalul populației, în 2009, la peste 22%, în 2013, relevă datele unui studiu Business Insider, prezentat, miercuri, în conferința Banking Innovation Day.
Rata de penetrare a sistemelor digitale a avut o dinamică puternică, iar statisticile arată că, la jumătatea anului 2012, populația globului avea în proporție de 6% o tabletă, 20% din total era în posesia unui PC, iar 22% din numărul de locuitori ai planetei foloseau un smartphone.

În prezent, fiecare al 17-lea locuitor al Planetei are o tabletă.

În acest context, participanții la conferință au subliniat că migrarea utilizatorilor de servicii bancare de la sistemul clasic de relație cu banca la operațiunile online a fost puternic influențată de aceste evoluții.

La rândul său, Hannes Kriegbaum, global sales specialist digital channels la Misys, companie multinațională de software, a anunțat că aceasta a finalizat, pe 10 februarie 2014, achiziția IND Group, operatorul britanic preluând inclusiv divizia din România.

'Ne-am schimbat numele, după preluare, din IND Group în Misys. Pe 10 februarie ne-a cumpărat Misys. Am fost o bună oportunitate pentru aceștia, pentru că am reușit să ne creștem afacerile în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România unde, de la doi clienți - BRD și BCR - am ajuns la 13 clienți prin această preluare. Ne finalizăm integrarea în sistemele de online banking ale Misys, ne concentrăm pe soluțiile de legacy, trezorerie, piețe de capital. Credem că un procentaj de 18% din clienții băncilor vor folosi o interfață online de lucru cu banca, în viitor. Noi ne concentrăm pe vânzările digitale online', a explicat Kriegbaum.

Evenimentul Banking Innovation Day se concentrează pe inovația în virtual banking și pe idei referitoare la modul de creare a unei experiențe mai extinse a clientelei și la capabilități de vânzări eficiente pe toate canalele de online banking. AGERPRES

Alte articole din Tehnologie

focality


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter