machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Carte / Marti, 03 Iunie 2014

Prima participare a României la BookExpo America a fost un succes

romania_bookexpo.jpgParticiparea României, în premieră, la BookExpo America (BEA), cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, desfășurat în perioada 28 - 31 mai, la New York, a fost o adevărată reușită, potrivit ICR New York.
Urmare a numeroaselor contacte stabilite cu prilejul târgului - cu traducători, scriitori, agenți literari, edituri și difuzori de carte, care au vizitat standul României sau au asistat la conferințele invitaților speciali ai României pe scena Global Market - rezultatele participării la BookExpo America urmează să fie concretizate prin proiecte și contracte care să promoveze pe piața nord-americană creația literară a autorilor români, atât a celor din România, cât și a scriitorilor din diaspora românească din SUA. Pe lângă beletristică - poezie sau proză-, vor fi promovate cărțile și albumele de specialitate, din domeniul artei, istoriei, arhitecturii, culturii și civilizației, care au fost masiv reprezentate la standul României de la BEA.

Ca o continuare imediată a BEA, 'Manuscrisele Mihai Eminescu' - integrala operei eminesciene în ediție facsimilită, îngrijită de acad. Eugen Simion și publicată de Academia Română-, precum și cele mai importante cărți expuse la standul României de la BookExpo America 2014 au fost oferite luni Bibliotecii Congresului din Washington de către o delegație oficială din care au făcut parte Mihály Zoltán Nagy - vicepreședinte ICR, Ioana Drăgan - director general, Direcția Generală a Reprezentanțelor în Străinătate a ICR, și Doina Uricariu - director ICR New York. La rândul lor, Ilinca Franc și Roxana Nicolaescu, de la Direcția Comunicare a BNR, au oferit prestigioasei biblioteci, în cadrul aceleiași ceremonii, câteva dintre publicațiile monumentale dedicate patrimoniului național și realizate cu sprijinul BNR.

BEA reunește anual peste 1.000 de expozanți, atrăgând mai mult de 800.000 de vizitatori. AGERPRES

Alte articole din Carte 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter