machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Luni, 02 Iunie 2014

Noile norme ale Contractului-Cadru sporesc problemele sistemului medical privat

MMM_private_2013_1.jpgOameni şi Companii, cu susținerea Alianței pentru Sănătate din România și PALMED, organizează cea de-a patra ediție a Conferinței Naționale de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, în perioada 13-15 iunie 2014, la Hotel Del Mar, Mamaia.
Tema conferinței este: Impactul noilor măsuri legislative asupra furnizorilor de servicii medicale private.

“Această conferință oferă oportunitatea unui dialog cu autoritățile, în contextul în care noile norme de aplicare a contractului-cadru au sporit problemele din sistem. Potrivit noilor prevederi, spitalele private nu mai pot încasa mai mult de 300 de lei pe ziua de spitalizare, pentru condiţiile hoteliere speciale, în condițiile în care diferenţa dintre costurile reale ale intervenţiilor şi sumele decontate era acoperită tocmai din aceste încasări. CNAS decontează pentru fiecare caz tratat în jur de 1.500 lei, sumă insuficientă pentru majoritatea intevențiilor. Soluţia ar putea fi ca aceste tarife să fie aduse la nivelul real al costurilor fiecărei patologii, cu atât mai mult cu cât sumele decontate sunt prea mari pentru unele intervenţii şi extrem de mici pentru altele.
Majorarea cu 7,31% a tarifelor pentru analizele de laborator şi pentru radiologia de bază, si cu 32,63% pentru radiologia performantă (precum CT, RMN) nu acoperă costurile reale ale investigațiilor.
Vă invităm pe toți specialiștii reprezentanți ai sistemului privat de sănătate, alături de noi, să discutăm cu decidenții din sănătate toate aceste subiecte și nu numai, să propunem soluții și să le susținem”
.


Cristian Hotoboc
Președinte Alianța Pentru Sănătate din România și Patronat PALMED


La această ediție au confirmat participarea:
- Dr. Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății
- Dr. Vasile Cepoi, Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului
- Radu Țibichi, Președinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate
- Dr. Alexandru Rafila, Consilier Ministrul Sănătății
- Dr. Marius Savu, Președinte, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale
- Cristian Hotoboc, Președinte, Alianța pentru Sănătate din România și Patronat PALMED
- Sergiu Neguț, Partner, Wanted Transformation
- Dr. Cameila Grigore, Președinte, Societatea Română de Medicină de Laborator

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, proiect inițiat în anul 2011 și ajuns la cea de-a patra ediție, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști în domeniu cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții pentru a dezvolta sistemul medical românesc.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.
Persoană de contact: Ramona Topală
Mobil: 0729.039249
Email: ramona.topala@oamenisicompanii.ro

Alte articole din Evenimente 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter