machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Comunicare politica / Joi, 22 Mai 2014

Spotul electoral "USL trăiește" nu respectă principiul informării corecte

cna_89.jpgMembrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis joi că spotul electoral "USL trăiește" încalcă legislația audiovizualului din punct de vedere al informării corecte.
Narcisa Iorga, membru CNA, a propus ca Decizia de intrare în legalitate votată de Consiliu cu șase voturi pentru și trei împotrivă să fie aplicată de radiodifuzori începând chiar din această zi.

Mai mulți membri CNA au considerat că sintagma "USL trăiește" inclusă în spot încalcă principiul informării corecte a publicului, argumentând că USL nu mai este la guvernare și că pe buletinele de vot nu se regăsește USL.

"Dacă o parte din Alianță spune că alianța nu mai există, înseamnă că avem o informație falsă în spot. PNL s-a retras de la guvernare. 'USL trăiește' e o minciună. USL a fost denunțat de către președintele PNL, Crin Antonescu, și USL a ieșit de la guvernare, este în opoziție", a spus Narcisa Iorga, susținută de Valentin Jucan.

Vicepreședintele CNA, Vasile Buda, a precizat că USL nu se regăsește pe buletinul de vot.

"USL când exista era un competitor electoral. Pe buletinele de vot nu există USL. Nu există un semn electoral USL. Dacă USL ar exista, duminică acolo aș pune ștampila", a explicat Vasile Buda.

Lorand Turos, membru CNA, consideră că difuzarea sintagmei "'USL trăiește' induce în eroare electoratul".

Monica Gubernat, membru CNA, a susținut că nu există o sesizare din partea PNL sau BEC împotriva acestui spot iar argumentația Narcisei Iorga este "doar o opinie".

"Nu există o decizie a unei instanțe de desființare a USL", a spus Gubernat, completată de Răsvan Popescu: "Eu mă întreb cum ne putem duce noi în instanță, când în mod legal USL-ul n-a fost desființată de justiție".

Membrii CNA au apreciat că a fost încălcat art. 93 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit căruia: "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă și de durată, principiile de protecție a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnității umane, de asigurare a unei concurențe loiale".

În favoarea deciziei au votat Vasile Buda, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Cristina Trepcea iar împotrivă — Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea și Monica Gubernat.

În momentul votului, președintele CNA, Laura Georgescu, și Christian Mititelu, membru al Consiliului, nu se aflau în sală. AGERPRES

Alte articole din Comunicare politica

focality


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter