machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Comunicare politica / Luni, 19 Mai 2014

Majoritatea românilor se consideră neinformați cu privire la activitatea PE și a europarlamentarilor români

inscop_2.jpg69% dintre români se consideră mai degrabă neinformați cu privire la activitatea Parlamentului European, iar 68,4% - în ceea ce privește activitatea europarlamentarilor români, se arată într-un sondaj INSCOP Research realizat la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 1-7 mai.
De cealaltă parte, 26,9% dintre cei intervievați se consideră mai degrabă informați în privința activității europarlamentarilor români și 26%, în cazul activității Parlamentului European. În ceea ce privește Consiliul European, 23,4% se consideră informați, iar 70,5% mai degrabă neinformați, în timp ce 22% s-au declarat mai degrabă informați în legătură cu activitatea Comisiei Europene, iar 72,3%, mai degrabă neinformați.

Sondajul arată că 68,6% dintre români se consideră cetățeni europeni, 27,7% nu își atribuie această calitate, în timp ce 3,8% nu știu sau nu răspund.

41,5% dintre respondenții sondajului INSCOP consideră că integrarea României în UE nu a adus nici avantaje, nici dezavantaje, față de 33,9%, care credeau acest lucru la sondajul din aprilie 2013. Pe de altă parte, 35,2% dintre respondenții sondajului consideră că aderarea la UE a adus mai degrabă avantaje, față de 35% în sondajul realizat în aprilie 2013.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 -7 mai pe un eșantion de 1.056 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, iar tipul eșantionului este multi-stratificat, probabilistic. AGERPRES

Alte articole din Comunicare politica 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter