machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Social Media / Miercuri, 06 Februarie 2013

Peste 50% dintre angajaţii români îşi evită şefii pe Facebook

facebook_friends.jpgPeste 57% dintre angajaţii români nu vor ca superiorul direct să facă parte din reţeaua de lor de prieteni de pe Facebook, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.
Aceştia au mărturisit că nu vor să îşi adauge superiorul direct pe Facebook, deoarece vor să îşi separe complet viaţa personală de locul de muncă, în timp ce alţi 9% au declarat că nu obişnuiesc să îşi adauge nici măcar colegii de serviciu.

La polul opus se afla 11% dintre români care au declarat că au o relaţie de amiciţie cu şeful chiar şi în viaţa reală, aşa că adăugarea acestuia pe Facebook nu li se pare un lucru ieşit din comun.

Alţi 19% dintre români nu au nicio problemă cu adăugarea şefului pe reţeaua de socializare, chiar dacă nu sunt amici în viaţa reală, în timp ce 5% dintre participanţii la sondaj mărturisesc că şi-au adăugat şeful, însă limitează postările astfel încât acesta să nu le vadă activitatea.

În ceea ce îi priveşte pe angajatori, aceştia au mărturisit în proporţie de 38%, în cadrul altui studiu recent, că înaintea unui interviu îi căuta pe candidaţi pe site-urile de socializare, în timp ce 16% vor să adopte această tactică de acum înainte.

Sondajul a fost derulat în perioadă 25 ianuarie – 5 februarie pe un eşantion de aproape 3.500 de respondenti.

Alte articole din Social Media 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter